Ga naar hoofdinhoud

Hogeschool Rotterdam krijgt pand met houten spanten

Paul de Ruiter Architects heeft de opdracht gewonnen om het nieuwe pand van de Hogeschool Rotterdam, aan de Kralingse Zoom, te bouwen. Het ontwerp bevat veel houten elementen in de constructie.

Het nieuwe pand sluit optisch maar ook fysiek, met loopbruggen, aan op de al bestaande gebouwen, die voor een belangrijk deel ook door Paul de Ruiter Arhcitects ontworpen zijn. Kenmerkend aan dit nieuwe pand, 14.000 vierkante meter groot, alle opleidingen van deBusiness School zullen er worden ondergebracht, is de grote houten trap die direct langs de glazen gevel over de hele hoogte door een atrium zal komen te lopen. De gevel zelf, en het dak, zal gedragen worden door spanten van gelamineerd vuren. Vanaf de campus zal het gebouw daarom zeer transparant en levendig ogen, en ook binnen is er steeds een directe connectie met de buitenwereld.

Het nieuwe gebouw moet ook de nieuwe, centrale entree van de hele hogeschool worden en biedt op de begane grond dan ook businesslobby en een grand café.

Het nieuwe hogeschoolgebouw is verder zo ontworpen dat de ruimten extreem flexibel zijn in te delen. Verder is er veel aandacht voor duurzame materialen en duurzaam energiegebruik. Het gebouw komt in de plaats van een bestaand gebouw dat nu gesloopt wordt. Het streven is tot 95 procent van de materialen van het oude gebouw te hergebruiken. Het nieuwe onderwijsgebouw zal in 2023 opgeleverd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer