Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punt bereikt van hoogste hybride gebouw NL

Het zal niet lang duren, want een paar kilometer verderop gaan de kruislaaghouten elementen ook in rap tempo omhoog, maar sinds kort is het hoogste punt bereikt van -even- het hoogste houten gebouw van Nederland.

Het gaat om het Stories-gebouw in Buiksloterham, een stadsdeel van Amsterdam. Het gebouw, naar een ontwerp van Olaf Gipser Architects, wordt volgens een CPO-constructie (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) gerealiseerd met de toekomstige bewoners waarbij de bouwer en ontwikkelaar, de Heutink Groep, de risicodragende partij is. De appartementen zijn verregaand vrij indeelbaar.

Stories is een appartementengebouw, direct aan het IJ gelegen, met een betonnen kern en verder grotendeels gebouwd van kruislaaghout (van leverancier Derix). Het hoogste punt van de bouw is nu bereikt en ligt op 45 meter. Daarmee is Stories het hoogste hybride-houten gebouw van Nederland. Op enkele kilometers afstand, in het Amsterdamse Amstelkwartier, wordt op dit moment gemonteerd aan HAUT, eveneens een hybride-houten gebouw. Dat gebouw gaat 73 meter hoog worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer