Ga naar hoofdinhoud

Hout als ideaal materiaal voor kinderen

In Saarbrücken groeit het aantal kinderen snel en de tijd die NKBAK architecten had om een nieuw kinderdagverblijf te realiseren was kort. Om die reden is gekozen voor een modulaire bouwwijze. Hout speelt om verschillende redenen een hoofdrol speelt in het project.

Hout is het ideale materiaal voor kinderen omdat het een warme uitstraling heeft en tevens prettig aanvoelt. Alle muren in het kinderdagverblijf zijn dan ook specifiek bedoeld om aan te raken en mee te spelen. Zo mogen de kinderen erop tekenen, tekeningen ophangen en er zelfs tegen schoppen wanneer ze boos zijn. De ‘terugkoppeling’ van hout is daarbij heel anders dan bijvoorbeeld beton of gipskarton.

Voor de bouw van 41 houten modules koos de gemeente voor NKBAK architecten en Kaufmann Bausysteme. Beide bedrijven hebben een ruime ervaring met houtbouw. Zij kozen voor een grondplaat van gewapend beton waarop vervolgens uitsluitend hout is gebruikt als constructiemateriaal. In totaal is zo’n 1.000 m3 hout verwerkt.

Alle modules zijn inclusief dekradiatoren, verlichting en alle installatietechnische aansluitingen per vrachtwagen op het bouwterrein afgeleverd. Just in Time. Bijzonder is dat de liftschacht van kruisgelamineerd hout is geleverd als een module met twee verdiepingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer