Ga naar hoofdinhoud

Hout voor vakantiehuisje en bijpassende meubels in Frankrijk

Architectuurstudio 2m26 realiseerde een compact houten gastenverblijf voor twee personen met bijpassende meubels. Het verblijf werd ter plaatse geassembleerd. Het vakantiehuis staat in Guitinières in de Franse regio Charente-Maritime.

Het huisje is 36 vierkante meter en ligt ver van de hoofdwoning op een terrein dat omgeven wordt door velden, bossen en een boomgaard. Voor de bouw van het vakantiehuisje en voor de meubels gebruikte Architectuur- en meubelstudio 2m26 lokaal hout van de Douglas-spar. Het huisje staat op betonnen pilaren en bestaat uit een eenvoudige constructie met houten platen en panelen die met schroeven bij elkaar zijn gebracht. Hierdoor is de constructie makkelijk te demonteren. De materialen zijn bovendien goed te recyclen.

Binnen zijn vier ruimtes, gescheiden door schermen en beweegbare deuren. Eén van die ruimtes is een patio. In de woonkamer met open keuken staat een ronde tafel met bijpassende krukken die ook als bijzettafels gebruikt kunnen worden. Verder ontwierp de studio een paar lage stoelen met rugleuning. Het bed in de slaapkamer is op maat gemaakt. De badkamer grenst aan de slaapkamer en heeft een toilet, een wastafel en een douche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer