Ga naar hoofdinhoud

Houtbouwprojecten winnen ARC20-prijzen

Het Brusselse project Gare Maritime, door Neutelings Riedijk, heeft de architectuurprijs van dit jaar van het blad De Architect gewonnen. Opmerkelijk is dat de innovatie-award ook gaat naar een houtbouwproject, waarvan de bouw nog moet beginnen.

Gare Maritime is volgens De Architect het grootste clt-project van Europa, iets dat wij wagen te betwijfelen. Maar het project in de voormalige loodsen van Thurn und Taxis is zeker groot en indrukwekkend. Het Houtblad 6, van oktober dit jaar, publiceerde een uitgebreide reportage over dit project van het Rotterdamse kantoor Neutelings Riedijk Architects.

De innovatie-Award heeft de jury van de prijs toegekend aan een ander Rotterdams bureau, Mei Architects and Planners. Dat bureau werkt aan het project Sawa, wat een woongebouw van 50 meter hoog moet worden en geheel van hout gebouwd. In Het Houtblad 3, van mei dit jaar, vertelde Robert Winkel, directeur van dit kantoor dat dit jaar al veel prijzen won met het project Fenix 1 over de vele uitdagingen die zijn team tegenkomt bij het ontwerpen van Sawa: ‘Dit is de Formule 1 in de houtbouw’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer