Ga naar hoofdinhoud

Houten binnenplaats in Tokyo

In Tokyo staat een huis met een houten hart. Deze binnentuin bepaalt de zichtlijnen en de lichtinval in de kamers van het huis. De architect, Apollo Architects and Associates, koos voor deze centrale ruimte binnen een donker-metalen omhulsel.

Door gebruik te maken van verschillende materialen creëert architectenbureau Apollo Architects and Associates een scherp contrast. Zo bestaat de opgang naar het huis uit een door muren begrensde laan die door planken wordt overdekt. Ook de binnenplaats wordt gedeeltelijk door houten planken overkapt. Maar ze laten ook op bepaalde plaatsen licht door. Zo werken deze planken als jaloezieën rond de binnenplaats die in verbinding staan met de open lucht. Zij zorgen voor een mooi licht- en schaduwspel.
De ‘houten’ binnenplaats vormt het hart van het huis: de kamers liggen in een C-vorm om de binnentuin. De lange planken op de vloer van de binnenplaats contrasteren met het zwarte staal van het huis. In de vloer is een uitsparing gemaakt voor een boom die het huis met zijn omgeving verbindt.

Meer foto’s en info op Dezeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer