Ga naar hoofdinhoud

Houten campus in 2023 voor Scarborough

Het Centennial College in de Canadese plaats Scarborough heeft plannen openbaar gemaakt voor een nieuw houten campusgebouw. Dat zal ongeveer 150.000 vierkante meter beslaan. De opening van het gebouw staat voor 2023 gepland.

Het nieuwe gebouw is een uitbreiding van het bestaande ‘Progress Campus A Block’ van de school. De architecten- en ontwerpbureaus Dialog en Smoke Architecture nemen het project in samenwerking met aannemer Ellis Don () op zich. Het team streeft naar koolstofvrije bouwnormen. Craig Applegath, de projectdirecteur van Dialog, geeft in een persbericht aan dat het project een voorbeeld kan zijn voor andere instellingen voor hoger onderwijs. Zij kunnen met dergelijke bouw een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van milieuschade door het elimineren van CO2-uitstoot.

De houtconstructie, gebaseerd op Masstimber, gelamineerde spanen en kruislaaghout, clt en glulam, van de nieuwe campus heeft een vermogen om duizenden tonnen koolstof op te slaan. De nieuwe houten campus zal een belangrijke voorbeeldfunctie krijgen in Canada en waarschijnlijk ook de rest van de wereld.

Eén reactie op “Houten campus in 2023 voor Scarborough

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer