Ga naar hoofdinhoud

Houten huis op vakantiepark in Drenthe

De Amsterdamse studio Crafted Works ontwierp een gelijkvloerse houten woning op een vakantiepark in Drenthe. Het duidelijk zichtbaar laten van de structuur van de cabine geeft het een markant karakter en toont tegelijkertijd het vakmanschap van het ontwerp en de bouw.

Het frame van de woning is van hout en steunt op gegalvaniseerde stalen schroefpaalfunderingen, op de stijlen van de buitenmuren en op de dakspanten. Het dak is van gegolfd staal. De componenten van de woning die Crafted Works ontwierp, zijn zodanig ontworpen dat ze snel en eenvoudig konden worden gemonteerd.

De keuken en de eet- en leefruimte zijn in het midden van het huis en de slaapkamers en badkamers aan beide uiteinden. De wanden aan de binnenkant van de woning zijn bekleed met zachthouten platen. Door houten inbouwmeubels te plaatsen, ontstond veel opbergruimte.

Voor het frame van de cabin werd hout van de Douglasspar gebruikt. Die houtssoort kon beantwoorden aan de eisen van duurzaamheid, een goede prijs en de mogelijkheid van lokale levering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer