Ga naar hoofdinhoud

Houten huis voor houtzagerij

Het kantoor personeel van één van de grootste zagerijen in Europa trok onlangs in haar nieuwe houten kantoorgebouw. Het gebouw heeft een grotendeels houten constructie.

Brückner & Brückner Architects maakte het ontwerp voor het nieuwe administratiekantoor van de Ziegler Group in het Duitse Plössberg, nabij de Tsjechische grens. Aan de buitenkant bepalen hoge ruw gelaten boomstammen het aanzicht van het pand. Het nieuwe kantoor staat middenin een open plek in het bos. Het kantoor is zowel van binnen als van buiten opgebouwd met hout, het materiaal waar de zagerij dagelijks mee werkt.

Voor het kantoorgebouw zijn sparren tot wel 19 meter hoog gebruikt. Het gebouw met houten constructie en kruislaaghouten wanden en plafonds heeft twee vluchttrappen van beton met geborstelde bekisting. De gevel van het pand bestaat uit glas, hout en metaal. Er is afwisselend gewerkt met ruw hout en strak afgewerkte houten oppervlakken. Het gebouw wordt op zelfvoorzienende wijze  voorzien van restwarmte-energie van de zagerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer