Ga naar hoofdinhoud

Houten lab wakkert nieuwsgierigheid aan

Geheel van hout is het wetenschapslokaal van de Londense basisschool Eleanor Palmer. AY Architects wil met het zichtbaar houden van de construcite de nieuwsgierigheid van de kinderen aanwakkeren.

Het idee achter het lokaal is om kinderen helemaal te omringen met verwondering bevorderende zaken, schrijft Dezeen. Achter de glazen ramen van de kasten langs de lange wanden kunnen tal van voorwerpen worden tentoongesteld, de ruimte is zo veel mogelijk open gelaten om de kinderen en hun docenten alle vrijheid te geven om aan de slag te gaan.

Het gebouw zelf, gebouwd van houten balken en verbindingsstukken, van buiten afgewerkt met horizontale latten Siberisch Lariks, van binnen afgetimmerd en gemeubileerd met multiplex, is ook al een ‘wunderkammer’ van zichzelf. Niet alleen ontwierp AY Architects een bijzondere dakconstructie, die uit een dubbele driehoek is opgebouwd, ook zijn er houten panelen die kunnen worden opengezet voor natuurlijke ventilatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer