Ga naar hoofdinhoud

Houten sneeuwdorp voor bewuste leiders

Op Powder Mountain, een berg in Utah waar het op ruim 2700 meter fijn skiën is, realiseert het Canadese architectenbureau Mac-Kay Lyons Sweetapple een dorp van 30 vakantiehuizen voor Summit Series.

De opdrachtgever, Summit Series, is een organisatie die jaarlijkse bijeenkomsten organiseert voor managers, activisten, kunstenaars en artiesten op uitnodiging op persoonlijke titel. De deelnemers wordt een programma aangeboden vol interessante workshops en internationale topsprekers. Dit alles met een wereldverbeterende intentie.

Ten behoeve van de huisvesting van de deelnemers wordt nu ‘Horizon’ gebouwd, een dorp van in totaal 30 vakantiehuizen. De huizen staan op palen, rekeninghoudend met de heftige sneeuwval in het gebied. De meeste zijn toegankelijk met stalen bruggen. De huizen zijn met een netwerk van paden met elkaar verbonden.

Bij het ontwerp hield de architect veel aandacht voor het één zijn met de natuur. Hoewel de constructie van de woningen, met het oog op de omstandigheden, van staal is, zijn ze zowel van binnen als van buiten afgewerkt met hout. De vloeren zijn van beton, maar wanden en plafonds zijn afgewerkt met cederhout. De buitenzijde is bekleed met verduurzaamd grenen.

Meer info en foto’s op Dezeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer