Ga naar hoofdinhoud

Houten uitbreiding van monument

Architectenbureau Singer Baenziger heeft een rijtjeshuis in Zürich uitgebreid met een houten klassiek-modernistisch ogende dakstructuur. Een contrast tussen de bestaande bouw en het nieuwe gedeelte werd opzettelijk vermeden.

Pas als je naar de huizen ernaast kijkt zie je dat het huis in kwestie een complete verdieping erbij heeft gekregen. Het lokale architectenbureau heeft de detailleringen zo gekozen dat het op een speelse manier op gaat in de stijl van de wijk. Let ook op het cirkelvormige kijkvenster. Het huis ziet eruit alsof het vanaf het begin al zo gebouwd is. Schoon metselwerk, gepleisterde muren, koperen regenwaterafvoer, groene louvreluikjes, het had allemaal honderd jaar geleden ook zo bedacht kunnen zijn. Dat de uitbreiding een houtconstructie is, doet het uiterlijk nergens vermoeden. Doordat er met hout gebouwd is kon het relatief snel en hoefden er ook minder constructieve maatregelen genomen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer