Ga naar hoofdinhoud

Houten welkom in Melbourne

In Australië is een mondmasker in publieke ruimten verplicht. Maar daarmee gewapend is museumbezoek nog toegestaan. In Melbourne kun je dan tot 18 april dit ‘Botanische paviljoen’ tegenkomen.

Het paviljoen is een kunstobject op zich, het bevindt zich in een van de zalen van de National Gallery Of Victoria Triennial. Maar het is tevens een toegangspoort naar een ruimte waar het minimalistische kunstwerk ‘Dialogue’ (2017) van de Zuid-Koreaanse schilder Lee Ufan hangt.

Het Botanische Paviljoen is ontworpen door de Australische kunstenaar Geof Nees, in samenwerking met de Japanse sterarchitect (en vervent houtbouwer) Kengo Kuma. Het bestaat uit een zeer groot aantal kleine houten elementjes die elkaar onderling vasthouden en zo het hele object vormen. Binnen liggen op de grond verschillende planken die gezaagd zijn uit de bomen van de Botanische Tuinen van Melbourne die zijn gestorven tijdens de grote droogte die van 1996 tot 2010 duurde en die in Australié The Great Millenium Drought genoemd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer