Ga naar hoofdinhoud

Iets moois op de betonnen voet

In het dorpje stond al, moeilijk te bereiken, een schuurachtige woning uit de jaren tachtig. De architect liet het afbreken en bouwde er een luxe vakantiewoning op, waarvan vooral het interieur indruk wekt.

De vakantiewoning in de Oostenrijkse bergen is beter bereikbaar gemaakt met een betonnen trap van 70 treden over de steile berghelling. Het oude bouwwerk werd afgebroken tot de betonnen fundering en daarop werd een tweelaags huis in houtskeletbouw uit massief hout, met een dakbeplating van eternit en een buitengevel van houten planken in rabatvorm. De vrolijk-onregelmatige plaatsing van de vensters valt van de buitenkant op aan dit verder goed met zijn omgeving harmoniërende gebouw.

De echte verrassing komt de gefortuneerde toerist die dit huis gehuurd heeft binnen tegen: nagenoeg het hele interieur is bekleed met gezeept essenhout, bijzonder precies gelegd. Bovendien speelt de architect, Stefan Schweighofer, binnen doorlopend met volumen, daartoe extra in staat gesteld door het feit dat het huis de steile berghelling volgt in zijn opbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer