Ga naar hoofdinhoud

In Groet van Eiken

Superstrak en modern bouwen met Europees Eikenhout. Dat kan natuurlijk ook. Zoals bewezen is in een nieuwe woning met bijgebouwen in het Noord Hollandse Groet.

Het nieuwe huis staat op een langerekt plot aan de Hargerweg in Groet, aan de rand van het dorp met vrij uitzicht over de velden naar de duinen. De opdrachtgever is een echtpaar dat hiervoor in een historische stolpboerderij woonde en dus aan veel ruimte gewend is. Maarten Meester, eigenaar van architectenbureau Nørd in Amsterdam, ontwierp een van de buitenkant bescheiden huis (nog onder de toegestane goot- en nokhoogte, maar met aan de binnenzijde zo min mogelijk wanden, zodat het licht, dat de hele dag rond de woning speelt, alle ruimte heeft om binnen te treden.
Van de lengte van het plot werd gebruik gemaakt om het woonhuis uit te breiden met een schuur, een patio en andere comfortverhogende zaken.

De draagconstructie van de woning bestaat geheel uit blank Europees Eikenhout, met pengat verbindingen aan elkaar verbonden. Een traditionele bouwwijze maar doordat het gebouw minutieus in 3D is vormgegeven waarbij ook volop aandacht was voor het verbergen van al het leidingwerk oogt het geheel toch heel erg strak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer