Ga naar hoofdinhoud

In retraite in Skylark Cabin

Een eenvoudige plek om in retraite te gaan

Architect Barry Connor Design ontwierp op een oppervlakte van 50 m2 de Skylark Cabin. Een eenvoudige plek van eerlijke materialen voor ontspanning en retraite. Tevens een plek waar de omgeving maximaal is waar te nemen. Zowel overdag als ’s nachts.

De basis van de Skylark Cabin bestaat uit twee van elkaar versprongen open ruimtes. De ene bevat de slaapkamer en badkamer en is zo gepositioneerd dat de ochtendzon in zowel de winter als de zomer er doorheen kan filteren. In de andere ruimte is de keuken te vinden evenals woonruimtes met een beter uitzicht op het Ben Ohau-gebergte. Het ingangsportiek sluit aan op de carport die bestaat uit een reeks oranje frames die zich schuin vanaf de daklijn naar beneden uitstrekt. De kleur was een specifiek verzoek van de klant en is gebruikt om de belangrijkste structurele elementen te benadrukken.

De buitenzijde van de woning is vervaardigd van ruw gezaagd en regenbestendig larikshout. Dit deel van het ontwerp vertegenwoordigt het idee van een vogelnest dat gelegen is in een ruw en extreem bergklimaat. De regenwerende bekleding is gekozen omdat deze in de loop van de tijd zal verweren en indien nodig ook kan worden verwijderd en vervangen.

Binnen is juist gebruik gemaakt van licht beuken multiplex. Dit materiaal weerspiegelt de warme crèmetinten van de buitenkant en doet denken aan het buitenliggende grasland met pollen. De zwartgerande gelaagde ribdetails vertegenwoordigen de ‘wieg’ van het veilig en beschermd binnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer