Ga naar hoofdinhoud

Jagershut met verrassingen

Het platteland van Nieuw Zeeland heeft veel van dit soort ‘tramping huts’: simpele houten optrekjes voor jagers, boeren, herders. Mason&Wales Architects baseerde zich op die simpele optrekjes voor een luxe vakantiewoning.

De woning, in opdracht van een particulier gebouwd in Wanaka, Nieuw Zeeland, een plaats bij Lake Wanaga, een toeristisch gebied voor wie van buitensport houdt, heeft een donker en laag uiterlijk en is met zijn kleine ramen aan de straatzijdes niet erg hartelijk van uitstraling. Daar helpt de bekleding van zwartgeschilderde platen van cederhout van verschillende maatvoeringen ook aan mee. Alleen aan het feit dat één van de bouwvolumes een boothuis is zou je kunnen afleiden dat hier misschien meer aan de hand is.

Want binnen realiseerde Mason&Wales een zeer behaaglijke verzameling ruimten. Waarbij het uitzicht op de indrukwekkende bergketen Roy Peaks meteen opvalt: aan de achterzijde heeft het huis juist veel glas en grote ramen, en ook in alle andere opzichten, salon, keuken, studeerkamer, slaapkamers, is het zomerhuis van alle gemakken voorzien en zo gebouwd dat er in de toekomst ook permanent gewoond kan worden. In de tuin staat verder nog een ‘zomerhuis’ met ene pizza-oven en een spa, naar idee van de eigenaren: dat je je uit je vakantiehuis kan terugtrekken naar een zomerhuis om je daar helemaal te ontspannen, schrijft Architecture Now.

Het zomerverblijf in de tuin van het huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer