Ga naar hoofdinhoud

Kaap West houten paviljoen met stalen skelet

Aan de Amsterdamse Sloterplas staat sinds vorig jaar Kaap West, een paviljoen met een café-restaurant met een prettig terras dat nu nog open mag ook. Het paviljoen heeft een houten uitstraling maar is hybride van constructie.

Op een timelaps op de website van het ontwerpende architectenbureau, BFAS, is de bouw van het paviljoen redelijk goed te volgen. Een vrij forse betonnen fundering met daarop een stalen frame. Vanaf daar is het houtskeletbouw en houten gevelbetimmering wat de klok slaat.

BFAS ontwierp het horecapaviljoen van 225 vierkante meter in opdracht van projectontwikkelaar Van Amerongen Ruimtelijke Ontwikkelingen. De gevelindeling is slim gedaan: aan de entreekant ziet de bezoeker een muur van twee soorten hout. Daar achter bevinden zich de technische ruimten en bedrijfsruimten. Aan de kant van het meer is het restaurant met heel grote glazen puien die open kunnen. Bezoekers hebben dus maximaal contact met de plas, waar gezwommen, gesurfd en gezeild wordt.
Kaap West is full-electric en wekt veel van zijn eigen stroom op met zonnepanelen op het platte dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer