Ga naar hoofdinhoud

Kerk van lokaal geproduceerd houtafval

TSDS Interior Architects uit Jakarta heeft een kerk gebouwd met lokaal geproduceerd houtafval. De kerk is gebouwd voor de arbeiders van een rubberplantage in Sajau (Indonesië). Zowel de structuur van de kerk als de binnen- en buitengevels zijn van hout.

De kerk is gebouwd als onderdeel van een programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van de lokale rubberplantage. TSDS Interior Architects is van een concept uitgegaan waarbij de te ontwerpen kerk volledig van hout zou worden. De kerk is gemaakt van Bangkirai, Kapur, Meranti en Rimba-hout dat afkomstig is van de lokale bosbouw. Het is ongebruikt hout dat vanwege de kwaliteit niet kan worden verkocht. Het gaat hier dus om het afval van de houtindustrie.

De vorm van de kerk is bepaald door de vorm van de traditionele langwerpige Rumah Betang huizen van het eiland Borneo waar de kerk staat. De kerk heeft een grote hal en twee kleine kamers achter het altaar met mezzanine. De mezzanine is ontworpen voor muzikanten. Het verhoogde dak stimuleert de ventilatie. Het gebouw heeft een overdekte loopbrug die is afgeschermd met zonlatten van Rimba-hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer