Ga naar hoofdinhoud

Kinderdagverblijf met houthybride constructie

Kinderdagverblijf in München

In samenwerking met Säbu Holzbau uit de Allgäu heeft SRW Plan Architekten in München een drie verdiepingen tellend kinderdagverblijf gebouwd. Het gebouw is uitgevoerd met twee groepsruimtes en heeft een houthybride constructie. De opdrachtgever München heeft hier bewust voor gekozen. De levensduur is berekend op minimaal vijf jaar.

Zoomen we in op het gebouw, dan zien we dat de barrièrevrije nieuwbouw bestaat uit houten noppenwanden met houtwolisolatie en prefab betonnen plafonds. De toegepaste folies hebben een zwarte achtergrond. Hiermee benadrukken zij de verticale, open en onregelmatig geplaatste larikshouten lamellen die de buitenhuid vormen.

Het gebouw is ontworpen door SRW Plan Architekten en Säbu prefabriceerde de houten constructie-elementen in eigen fabriek. Het gaat hierbij om de buitenmuren met ramen en balkondeuren evenals binnenmuren. De productietijd bedroeg slechts twintig werkdagen. Ook het plaatsen van het gebouw ging snel; er waren twee weken nodig voor een regendichte plaatsing. Na vijf en een halve maand bouwen werd het kinderdagverblijf sleutelklaar opgeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer