Ga naar hoofdinhoud

Komende weken wordt grootste houten woongebouw gemonteerd

In Monnickendam is direct na Pasen de eerste module geplaatst van wat voorlopig het grootste houten woongebouw van Nederland gaat worden. Het U-vormige M’DAM gaat plaats bieden aan 62 woningen.

Bijzonder aan M’DAM is dat het met units van clt wordt opgebouwd. Deze units, volgens het Finch-concept, komen uit de assemblagelijn van De Groot Vroomshoop in Enschede gerold en worden ter plekke in hoog tempo aan elkaar geschakeld en op elkaar gestapeld. De montage van de houten units zal enkele weken in beslag nemen. Daarna volgt een afbouwfase waarin onder andere de gevelafwerking gerealiseerd wordt. De verwachting is dat de bewoners van de 21 koopappartementen, 21 sociale koopappartementen en 20 sociale huurwoningen na de zomervakantie hun huis in kunnen.
M’DAM is dan het grootste, geheel houten woongebouw van Nederland. Niet het hoogste. En ook niet-woongebouwen van hout zijn soms groter. Zoals Hotel Jakarta in Amsterdam, dat door Ursem Modulaire Bouwsystemen is geleverd.

(foto: studio PXL)

Eén reactie op “Komende weken wordt grootste houten woongebouw gemonteerd

  • De modules van Hotel Jakarta zijn niet door De Groot Vroomshoop geleverd! Hoofdaannemer was De Nijs, assemblage modules in de hal bij Ursem en levering CLT op maat door Derix (D).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer