Ga naar hoofdinhoud

Koolstofneutraal kantoor in Londen

Feilden Clegg Bradley Studios ontwierp een kantoorgebouw van kruislaaghout. Het gebouw wordt koolstofneutraal. Daarmee voldoet het aan de ‘Architects Declare’ verklaring die de studio heeft ondertekend. Daarin belove architecten bij te dragen aan een verbeterd klimaat door het ontwerpen van duurzame gebouwen.

Het kantoorgebouw met de naam ‘Paradise’ krijgt zes verdiepingen en zal onderdak gaan bieden aan milieubewuste bedrijven die het zich niet kunnen veroorloven om zelf een gebouw te bouwen. Het kantoor komt te staan in Old Paradise Street naast een spoorlijn en tegenover Damien Hirst’s Newport Street Gallery.
Feiden Clegg Bradley Studios ontwierp de structuur van het kantoorgebouw samen met Web Yates Engineers. De structuur zal gaan bestaan uit platen en kernen van kruislaaghout (CLT), gelijmde gelamineerde houten spanten (glulam) en enkele stalen balken op een betonnen fundering. De balken en CLT-vloerplaten zullen zichtbaar blijven. De studio heeft berekend dat de opgeslagen koolstof in het hout voldoende is om de koolstofemissie die tijdens het bouwproces en de eerste zestig jaar van de exploitatie van het kantoor worden gegenereerd, te compenseren.

Feilden Clegg Bradley behoort tot een groep architectenbureau’s die het Britse ‘architects declare‘ onderschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer