Ga naar hoofdinhoud

Koperen kapel gestroomlijnd met dennenhout

Een klein maar bijzonder fraai kapelletje realiseerde Sparano+Mooney in Salt Lake City: van buiten met koper bekleed, van binnen strak gelijnd met Douglas-hout.

De kapel staat in een voorstad van Salt Lake City, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah, meldt Dezeen. Het plaatsje, dat West Jordan heet, ontstond rond de Bingham Canyon Copper Mine, de grootste openluchtmijn ter wereld en maakt deel uit van een verzameling gebouwen die samen de campus vormen van de Saint Joseph the Worker Catholic Church.

Het gebouwtje heeft een bijzondere vorm, die aan de ingang van een mijnschacht doet denken (als is er bij deze mijn dus geen sprake van schachten) en heeft een bekleding van plaatselijk gedolven, gesmolten en bewerkt koper. De bezoeker treedt binnen door een betonnen entree door een houten deur en staat dan op een gepolijste betonnen vloer, omgeven door horizontale wandbekleding van Douglas-dennenhout, strak aaneengesloten door een profielverbinding.
Boven de altaren treedt daglicht toe vanuit de hoogte, waarnaar de blik, mede dankzij het ritme en de richting van het hout, getrokken wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer