Ga naar hoofdinhoud

Londen krijgt groot nieuw kantoorpand: Timber Square

Deels bovenop een al bestaand pand, deels geheel nieuw gebouwd zal er in Soutwark, hartje Londen, een nieuw kantoorpand gebouwd worden. Timber Square wordt een netto-zero gebouw, gebouwd van staal en hout.

Het nieuwe gebouw, in een levendig deel van Zuid-Londen, niet ver van de Tate Modern Gallery, krijgt winkels en horeca op de begane grond en zal ook doorkruisbaar worden, zodat het de wijk meer openbreekt en verbindingen legt met de Low Line, een toeristische Verder moet Timber Square een voorbeeld worden van een nieuwe visie op kantoren, één waar de verschillende bedrijven die in het pand gevestigd zijn hun identiteit duidelijker kunnen laten blijken, bijvoorbeeld.

Wat het gebouw zelf betreft, de architect, Bennet Associates, gevestigd in de Britse hoofdstad, stelt zich ten doel dat het ten hoogste te helft van de CO2-uitstoot zal hebben vergeleken met andere gebouwen, zowel in het transport van de bouwmaterialen, tijdens de bouw als tijdens de exploitatieperiode. De inzet van staal en vooral houtbouw moeten daaraan bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer