Ga naar hoofdinhoud

Longlist bekend van de Nationale Houtbouwprijs 2021

Precies 50 zijn het. De projecten die door de jury van de Nationale Houtbouwprijs 2021 zijn voorgeselecteerd en nu dus samen op de longlist staan. De selectie laat zien hoe breed de houtbouw in Nederland nu al is. Uit deze longlist zal later de shortlist met genomineerden gekozen worden.

Bekijk via deze link alle voorgeselecteerden van de Nationale Houtbouwprijs 2021.

Afvallers waren er ook. Inzendingen die niet aan de criteria voldeden. Die zorgen wekten bij de jury over de deugdelijkheid van de constructie. Of die eenvoudigweg zó onduidelijk waren dat de jury ze niet kon beoordelen. Dat is het risico bij haastig en net voor de deadline inleveren. Het is aan te raden om voor een wedstrijd als deze, waar de jury de longlist samenstelt op basis van de verstrekte gegevens, deze gegevens zo helder mogelijk over het voertlicht te brengen.

De Voorselectie zoals die vanaf vandaag bekend is is onderverdeeld in drie categorieën. Niet elke inzending is terecht gekomen in de categorie die de inzender voor ogen had. Met name de categorie Seriematige Houtbouw is door de jury ruimer genomen dan je misschien zou denken. Er valt nu alle houtbouw onder die er op gericht is om op een herhaalbare manier grotere aantallen mensen te huisvesten, een werk- of leerplek te bieden of anderszins. Dit in tegenstelling tot gebouwen die toch vooral voor een unieke klant en/of een unieke situatie gemaakt zijn.

Met het bekend worden van de longlist kan het speculeren beginnen. Welke projecten gaat de jury uiteindelijk nomineren? Dat wordt half oktober bekend gemaakt. De rest van de competitie zal tussen de negen genomineerden gaan: het publiek kan op die projecten stemmen en ze maken ook kans op de jury-awards die tijdens De Houtdag op 24 november zullen worden uitgereikt.

Bekijk hier de voorselectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer