Ga naar hoofdinhoud

Luxe hotel versmelt met landschap

De Lindis Lodge is een groot en luxe hotel met een schitterend uitzicht. het door het Nieuw-Zeelandse architectenkantoor Architecture Workshop ontworpen gebouw ligt in de Ahuriri-vallei in wat de Nieuw-Zeelandse alpen wordt genoemd. Maar je ziet het amper.

Voor de bouw van het opvallende-niet-opvallende luxe hotel werd namelijk gebruik gemaakt van een bestaande morene, een langwerpige glooiing in het landschap, daar achtergelaten door een geltsjer in de laatste ijstijd. Een deel van het gebouw ligt ‘in’ die heuvel (in een betonnen fundering met betonnen muren aan de bergkant). Maar meer speciaal is het golvende dak, gemaakt van vergrijsd hout. Daardoor versmelt Lindis Lodge met zijn ruige omgeving. De draagstructuur van het bijzondere bouwsel is van staal.

Meer informatie op de site van de architecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer