Ga naar hoofdinhoud

Maine: Luxe duinhuis op palen

In de Amerikaanse duinen mag je nog bouwen. Er zijn er vooralsnog genoeg. Caleb Johnson realiseerde voor een bijna gepensioneerd New Yorks stel een prachthuis in Maine. Waar het duin onderdoor kan lopen.

Dat het huis op houten palen staat (en op een betonnen plint), is deels uit esthetische overwegingen, maar deels ook omdat het ook aan de Atlantische kust van Noord-Amerika soms flink kan spoken. Dan kun je maar beter een stuk boven de grond staan. Verder geeft het hoge gebouw extra goed uitzicht over de zee aan de ene kant en het landschappelijk schoon achter de duinen.

Het ontwerp van Caleb Johnson Studio in Portland is verder ingetogen maar maakt ook een statement: twee smal geproportioneerde schijnbaar rechttoe-rechtaan huizen met een puntdak, bekleed met cederhout, vlak naast elkaar. Pas in tweede instantie zie je dat de twee huizen door een bouwvolume aan elkaar zitten, te weten het trappenhuis. Binnen is ook veel gebruik gemaakt van hout, op een heel verzorgde manier, zodat het wel een ‘strandhuis’ is, maar niet op een ‘strandhuisje’ lijkt.

Zie voor meer foto’s en beschrijving Dezeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer