Ga naar hoofdinhoud

Medisch centrum in Taverny

In Taverny bij Parijs staat een medisch centrum dat ontworpen is door  MAAJ Architectes in opdracht van de gemeente. Het medisch centrum is een kenmerkend gebouw vanwege zijn houten gevels en de vier zinken daken in piramidevorm.

Het nieuwe medisch centrum ten noordwesten van Parijs ligt langs een drukke verkeersader tussen huizen van steen en beton. De houten gevels en de zinken daken vallen daarom des temeer op. MAAJ Architects ()  koos voor het ‘zachte’ hout als beschermende uitstraling richting de patiënten die voor behandeling naar het medisch centrum komen. Het gebouw kent een kruisvormige binnenplaats en groene daken die geplaatst zijn tussen de vier piramidevormige daken. De wachtruimtes zijn gericht op de patio, terwijl de behandelkamers uitkijken op het verkeer.

Vanaf de betonnen vloerplaat hebben de architecten een vierkanten houten gebouw opgetrokken. De gevels zijn gemaakt met een houten frameconstructie en de piramidedaken kregen grote houten dakspanten. De platte daken zijn van kruislaaghout. De dikte varieert, afhankelijk van de overspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer