Ga naar hoofdinhoud

Muziek onder dak in Kronberg

In het pittoreske Duitse plaatsje Kronberg, in de deelstaat Hessen, niet ver van Frankfurt, wordt een concertzaal voor kamermuziek gebouwd. Het bijzondere gebouw krijgt een bijzonder dak, van hout.

Het middelgrote muziektheater (er wordt rekening gehouden met een orkestbezetting tot zo’n 65 man) is ontworpen door Staab Architekten in Berlijn en moet als het af is een compleet ‘Muziekkwartier’ vormen in het luststadje, samen met een muziekacademie en een hotel.
Staab, dat veel in musea, monumenten en theaters doet, voert de onderkant van het gebouw uit in beton, ingebouwd in de natuurlijke berg die zich daar bevindt, in organische vormen ontworpen en met een buitenkant van natuursteen. De betonnen kuip omvat de eigenlijke zaal (met een akoestisch volume van 5500 kubieke meter) en de faciliteiten. Daarboven komt een glazen pui, ter hoogte van het maaiveld van de heuveltop, en daarbovenop een zeer bijzonder dak in organische vormen. Dat dak wordt gerealiseerd door het bedrijf Hess Timber, de stuctuur wordt namelijk met houtbouw bereikt. Er wordt ca 310 kuub gelamineerde balken voor gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer