Ga naar hoofdinhoud

Nederlands ontwerp houten koepel Centraal Station Brno

Het gaat om een fors station, van veertien perrons, een metrostation, woningen, een parkje plus alle gebruikelijke faciliteiten die je verwacht op een station midden in het centrum van een fikse stad, in dit geval Brno, Tsjechië. Er zou 1,7 miljard euro mee gemoeid zijn. Het station krijgt een houten overkapping.

Ontwerper van het spectaculaire gebouw, dat tussen 2032 en 2035 klaar moet zijn en dat komt te staan in een wijk die in die periode ook wordt doorontwikkeld, is het Amsterdamse architectenkantoor Benthem Crouwel in samenwerking met het Rotterdamse bureau voor landschapsarchitectuur een urban design West8.

De brueau’s wonnen met hun plan een internationale competitie, die grootste die het Midden-Europese land ooit uitschreef. Uiteraard is nog niet heel veel bekend over de precieze uitvoering en constructie. Maar duidelijk is wel dat het entreegebouw een overkapping met een houten constructie krijgt. En verder zijn er in het basisplan nog tal van andere duurzame ideeën verwerkt onder andere biobased materiaal waar de facade van gemaakt zal worden.

3 reacties op “Nederlands ontwerp houten koepel Centraal Station Brno

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer