Ga naar hoofdinhoud

Nieuw buurthuis maakt van twee gebouwen één geheel

Tussen het bestaande stadskantoor en de brandweerkazerne van Amlach in Zuid-Tirol is een buurthuis gebouwd. De twee bestaande gebouwen zijn één geheel geworden door een entreehal te bouwen met twee verdiepingen. Pedit & Partner Architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp.

De entreehal loopt door naar het zuiden naar een met hout overdekt terras met een bijzonder uitzicht. De hal is gemonteerd op drie massieve kolommen van gegalvaniseerd staal en het dak wordt ondersteund door vier steunen. Er is een verbinding met buiten gemaakt door plaatsing van drie grote dubbele deuren en lange lintramen die direct onder het plafond van de hal doorlopen. Voor het stadskantoor werd een lange ruimte geplaatst om meer ruimte te creëren. Er kwam ook een vergaderruimte met veel glas. Deze ruimte kan ook voor horecadoeleinden worden ingezet. 

Omdat de uitrusting van de verbindingsvleugel in- en uitklapbaar is, kan de ruimte voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Boven de brandweergarage heeft Pedit & Partner Architecten een 160 vierkante meter grote zaal van sparrenhout ontworpen. De zaal is groot genoeg voor 144 personen, heeft een uitbreidbaar podium en is uitgerust met de nieuwste techniek voor evenementen. Tot slot is er nog een buffetgedeelte dat makkelijk achter een grote klep kan verdwijnen of juist tevoorschijn worden getoverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer