Ga naar hoofdinhoud

Nieuw hout naast oud in Portland

Naast de houten kerk uit 1904 realiseerde architectenbureau SERA uit Portland een moderne uitbouw. Ook de kerk zelf werd aangepakt, dit alles ten behoeve van theaterorganisatie Portland Playhouse

Het architectenbureau bood zijn diensten pro-bono aan. Het Portland Playhous zwemt niet bepaald in het geld. De stichting verzorgt theatervoorstellingen en organiseert tal van andere activiteiten. Ze deed dat al jaren in de leegstaande kerk. Dat werd hen enige tijd verboden door de gemeente, tot die het bestemmingsplan wijzigde om het juist wel mogelijk te maken. Er werd veel met gekregen en verzameld meubilair gewerkt, maar nu alles helemaal officieel is wilde men de boel toch eens goed renoveren.

Dat is gebeurd. SERA paste de ruimten van de bestaande kerk aan aan de eisen van de tijd en koos bij de uitbouw voor een modernistisch ontwerp, waarbij gelet werd op spaarzaam materiaalgebruik en goede energetische eigenschappen. Het geteerde hout van de gevelbekleding maakt dat het moderne gebouw mooi past bij het pittoreske kerkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer