Ga naar hoofdinhoud

Nieuw reftergebouw voor Engelse school

De Ibstock Place School in de wijk Roehampton (Londen) heeft een nieuw reftergebouw gekregen. Het gebouw heeft een opvallende dakconstructie en plafonds die bekleed zijn met diamantvormige eiken panelen.

Architectenbureau Maccreanor Lavington ontwierp het lichte reftergebouw dat uitzicht geeft op de tuin. Het nieuwe gebouw komt in het hart van de schoolcampus te staan. De refter herbergt een keuken en horecagelegenheid voor de lunch van de leerlingen. Uitgangspunt van het ontwerp is dat het gebouw een open en rustgevende ruimte biedt aan de leerlingen en het personeel van de school.

Bijzonder aan de refter is de ingewikkelde houten dakconstructie. AAS Projects & Design werd bij het bouwproject betrokken om de houten lambrisering te onderzoeken, te ontwerpen en te installeren. Het is precisiewerk, want elke houten diamantopening moet apart worden gemeten. De ruitvormig eikenhouten panelen zijn stuk voor stuk tussen de dakconstructie van gelijmde balken gemonteerd. Ook de muren en de plafonds kregen eikenhouten panelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer