Ga naar hoofdinhoud

Nieuwbouw Koning Willem I College in hout

Het Koning Willem I College in Den Bosch krijgt een vijf verdiepingen tellend entreegebouw. Bijzonder is dat dat gebouw volledig in hout wordt uitgevoerd.

De bouw van het nieuwe entreegebouw is begin dit jaar van start gegaan. Met de nieuwbouw komen verschillende mbo-locaties samen op de Onderwijsboulevard. Het nieuwe entreegebouw wordt voor het bestaande gebouw gezet. Een overkapping van staal, een houten dak en houten gevelelementen, verbinden het oude gebouw met de nieuwbouw.

De draagconstructie van de nieuwbouw is helemaal van hout. Dikke houten kolommen zullen samen met de gelamineerde houten liggers de hoofddraagconstructie van het gebouw vormen. Binnen de bestaande structuur kunnen de binnenwanden worden verplaatst zodat de grootte van de verschillende klaslokalen aangepast kunnen worden.

Samen met alle betrokkenen bij het project onderzocht het architectenbureau, Nieuwe Architecten vooraf de verschillende facetten waarmee rekening moet worden gehouden bij houtbouw. Zo zijn de zijden van de houten kolommen en liggers veel dikker dan normaal zodat een deel van het hout kan verbranden zonder dat de constructie van het gebouw wordt verzwakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer