Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CLT-bouwer op de markt: TALA

Een schuurwoning, een rijtjeshuis, bedrijfspand of een villa? TALA in Zwolle zegt het allemaal te kunnen bouwen, af-fabriek, in kruislaaghout. De organisatie, opgericht door een groep mensen met verschillende achtergronden, zoekt nog constructeurs en BIM-modelleurs.

De achtergrond van de oprichters van TALA, (wat staat voor Take A Look Around) is wat disruptief: drijvende kracht en financier is de betrekkelijk jonge ondernemer Sebastiaan Dekkers, die in de afgelopen twee decennia vanuit het niets een grote, landelijk actieve gastouderorganisatie opzette onder de naam 4Kids en daarnaast een kinderopvangorganisatie onder de naam Columbus Junior.

Verschillende andere oprichters van TALA hebben een link met de kinderopvang, maar Wybren de Jong is daarnaast bouwkundige en heeft als bouwkundig tekenaar gewerkt en Ieke Selen, die tot architect is opgeleid en werkte als projectleider bij een groot bouwbedrijf. Victor de Beus heeft voornamelijk als inkoper voor verschillende chemiebedrijven gewerkt.
Het nieuwe TALA zegt betaalbare en duurzame woningen en bedrijfsgebouwen te bouwen op basis van een constructie van CLT. De gebouwen worden in een fabriek voorbereid.
Opvallend aan dit nieuwe initiatief is dat er diverse vacatures uitstaan, waaronder die van BIM-modelleur, marketeer en constructeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer