Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Oostenrijkse regering wil houtbouw ‘forceren’

De nieuwe regering in Oostenrijk, een opmerkelijk samenwerkingsverband tussen de rechts-conservatieve Volkspartij en de Groenen, neemt zich voor om het bouwen met hout sterk te bevorderen.

Dat concludeert Holzbau Austria na lezing van het 300 pagina’s tellende regeringsakkoord dat tot de nieuwe regering onder leiding van de jonge bondskanselier Sebastian Kurz heeft geleid. Daarin is sprake van de ‘forcering van houtbouw en het gebruik van ekologische bouwmaterialen’.

Houtbouwvriendelijk

Naar concrete maatregelen doorzoekend troffen de Oostenrijkse journalisten voorshands twee voorstellen aan, één om zowel landelijk als regionaal te werken aan versoepeling en aanpassing van de bouwvoorschriften, en één waarin wordt gesteld dat de overheid het goede voorbeeld zal gaan geven. Gehoopt wordt op meer houtbouwvriendelijke voorstellen. Dat mag wel verwacht worden, aangezien in Oostenrijk een belangrijke bos- en houtbouwindustrie bestaat en de nieuwe regering vooral denkt te kunnen aantonen van ecologische veranderingen ook eceonomisch gunstig kunnen uitpakken voor de Alpenland.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer