Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe voetgangersbrug in Unterägeri

Nieuwe voetgangersbrug in Unterägeri

Het Zwitserse Unterägeri is een echte berggemeente die aan het Ägerimeer in het voorland van de Alpen ligt. De burgemeester zelf spreekt over ‘idyllische Ägeridal’ waarin de natuur een belangrijke rol speelt voor alle 9.000 inwoners.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de nieuwe voetgangersbrug op het landgoed Birislos optimaal in het natuurlijke landschap moest worden geïntegreerd. De gemeente heeft dan ook BHC Holzbau AG en PirminJung AG gevraagd om deze brug te ontwerpen en te bouwen. Beide partijen zijn gespecialiseerd in het construeren en bouwen met hout en zijn lokale bedrijven.

Het belangrijkste onderdeel van deze brug voor deze bedrijven was het vervaardigen en gereed maken van de twee zijkanten. Deze bestaan uit verlijmde en gelamineerde houten balken die tegen weersinvloeden zijn beschermd door middel van een houten bekisting.

Inhijsen van de houten delen

Het eindresultaat werd in één keer ingehesen en verenigd met het metalen loopdeel. Het eindresultaat past mooi in het landschap en biedt met een lengte van 16,65 meter en een loopbreedte van 1,50 meter de komende jaren aan alle voetgangers de mogelijkheid om veilig het onderliggende fietspad over te steken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer