Ga naar hoofdinhoud

Noors huttenfeest in de Vogezen

Een hotel dat bestaat uit veertien losstaande hutten met een centraal hoofdgebouw voor ontbijt, lunch en diner. Dat is het Breitenbach Landscape Hotel in de gelijknamige plaats in de Elzas, dat momenteel alle architectuurwebsites haalt.

Het ziet er ook wel prachtig uit, en de associatie met het geïsoleerd en in quarantaine toch genieten van het goede leven dringt zich op. De 14 cabins zijn een ontwerp van het Noorse bureau Reiulf Ramstad Arkitekter, die zich naar eigen zeggen hebben laten inspireren op de traditionele ‘hytte’ in hun geboorteland. Maar dan anders: de veertien bouwsels zien er uit als evenzovele kleine kunstwerkjes. Toch vallen ze onder te verdelen in vier types: lage, met gras begroeide, voor iedereen toegankelijke woningen, hoge, slanke woningen hoger op de berg, onderverdeeld in twee soorten en dan een aantal woningen bovenop de berg die goed af te sluiten tuintjes hebben, ideaal voor gezinnen met kinderen.

De huisjes zijn grotendeels van hout gemaakt, hebben een houten interieur met grote ramen die uiteraard uitzicht bieden op het landschap. De houten buitenbekleding is van onbehandeld, plaatselijk hout. Ook het Franse bureau ASP Architecture was bij de realisatie betrokken, maar een vergelijking tussen de websites van beide bureau’s leert dat het ontwerp toch duidelijk van de Noren afkomstig moet zijn,.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer