Ga naar hoofdinhoud

Nostalgisch van nu in Zoutelande

In het centrum van het Zeeuwse dorpje Zoutlande (‘Blij dat je hier bent’) is een vakantieparkje ontwikkeld naar ontwerp van buroSALT. De huizen zijn van alle gemakken voorzien maar refereren in de vormgeving aan eenvoudige houten schuren.

Het mini-vakantiepark is onlangs opgeleverd, de recreatie-eenheden zijn direct de verhuur ingegaan. De eisen van de gemeentelijke welstand waren duidelijk, meldt buroSALT: een eigenzinnige oplossing die geworteld is in de omgeving.

Elk van de 4 afzonderlijk vormgegeven gebouwen heeft een eigen gezicht en materialisering. Zo is het gebouw waar de receptie in is gevestigd vormgegeven met een knipoog naar de oude Zeeuwse boerenschuren welke in vroegere jaren in het centrum van Zoutelande te vinden waren. Het gebouw aan het kerkplein ziet er uit als een woning met daaraan vastgebouwd een Zeeuwse schuur, inclusief houten gevelbekleding in verticale delen met verschillende breedtes. De vormgeving van de individuele huisjes refereren aan de straatzijde aan de lage bebouwing aan de overkant met de karakteristieke kopgevels van oude boerenwoningen door daag houten gevels in twee kleurschakeringen tegenover te zetten, te weten naturel en zwart.

Het project is opgezet als een naar binnen gericht hofje. In de 4 hoofdgebouwen zijn in totaal 20 luxe appartementen en lodges ondergebracht. Er zijn 2-, 4-, 5- en 6-persoonsappartementen. De lodges liggen rond het binnenterrein met een relax-tuin en speeltoestellen. Iedere lodge heeft een eigen veranda richting tuinzijde. Door de oriëntatie op het binnenterrein, ontstaat er een rustige plek midden tussen de drukbezochte straten van Zoutelande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer