Ga naar hoofdinhoud

Onderhoudsbedrijf bouwt energiepositief bedrijfsgebouw

Vastgoedonderhoudsbedrijf Hendriks SGR betrok begin februari het nieuwe hoofdkantoor in Berghem. Het snel groeiende bedrijf ruilt daar drie andere locaties voor in. Het pand is energiepositief en bevat een belangrijk aandeel hout.

De schildersbedrijven van vroeger zijn de totaalonderhoudsbedrijven van nu. Ook het Brabantse Hendriks SGR neemt tegenwoordig complete energetische renovaties van woningen voor haar rekening. Het bedrijf is daardoor navenant gegroeid.

Algemeen directeur Marith Bloem: ‘Ons nieuwe hoofdkantoor is een afspiegeling van waar we ons elke dag samen met onze opdrachtgevers voor inzetten: het bedenken van slimme en creatieve bouw- en onderhoudsoplossingen om vastgoed in alle opzichten duurzamer en betaalbaarder te maken.’

In het pand, dat een constructie heeft van stalen kolommen en gelamineerde houten balken in combinatie met houtskeletbouw, houten aftimmeringen aan de binnenzijde en aan de buitenkant een metalen dak- en gvevelbekleding, zijn allerlei technieken en oplossingen toegepast die Hendriks SGR ook regelmatig voor opdrachtgevers toepast.

Zo zitten er zes warmteputten onder de parkeerplaats om het hele pand te kunnen verwarmen en te koelen. Ook is er optimaal geïsoleerd, worden er zonnepanelen gebruikt en het regenwater opgevangen. Er is veel glas gebruikt en onnodige plafonds zijn weggelaten. Het dak van het pand is bedekt met sedum en is daardoor letterlijk en figuurlijk groen. De bouw was een circulair proces, onder meer door het gebruik van veel natuurlijke materialen en het hergebruik van restantmaterialen, waaronder gebroken puinmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer