Ga naar hoofdinhoud

Online event voor Utrechtse beleidsmakers over houtbouw

In de middag van 22 september organiseert de Natuur en Milieufederatie Utrecht in samenwerking met de gemeente Utrecht een gratis toegankelijk online event over houtbouw en bosbeheer. Het Houtblad hoofdredacteur Jan Maurits Schouten is één van de sprekers.

De nadruk tijdens dit hybride event (een gestreamde en interactieve uitzending vanuit een zaal in Utrecht, discussie met aanwezigen en interactie met de deelnemers thuis) ligt op verantwoord bosbeheer. De meeste sprekers zijn kenners op dit gebied. De vrees dat massale houtbouw leidt tot ontbossing of het teruglopen van de biodiversiteit is kennelijk nog altijd groot. Aan de andere kant komt ook aan de orde in welke mate het Nederlandse bos geschikt is voor en kan bijdragen aan de stijgende behoefte aan hout. Jan Maurits Schouten is één van de eerste sprekers. Aan hem de taak vooral uit te leggen wat er allemaal aan houtbouw mogelijk is.

Het event, waarvoor Mark Kemna van FSC een oproepfilmpje opnam, richt zich met nadruk op beleidsmakers van overheden en corporaties en verder op bij de bouw betrokken partijen en is gratis toegankelijk.

Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Schouten presenteert acht dagen later, op 1 oktober, een digitaal congres dat zich veel nadrukkelijker op de houtbouw richt. Op het Nationaal Digitaal Houtbouwcongres (deelname 25 euro) spreken nationale en internationale deskundigen: architecten, ontwikkelaars, woningcorporatiebestuurders en constructeurs over grootschalige woningbouw in hout.

Meer informatie over dat congres en inschrijven kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer