Ga naar hoofdinhoud

Ook houten modulaire school in 010

Naar voorbeeld van het dit jaar opgeleverde basisschoolgebouw Klein Amsterdam gaat De Groot Vroomshoop ook in Rotterdam een tijdelijke, demontabele school bouwen. Ook deze bassisschool, in Zuidwijk, is ontworpen door SEARCH Architecten.

Het nieuwe schoolgebouw bestaat uit 75 modules met een gezamenlijk oppervlak van 2300 vierkante meter bruto. De modules worden opgebouwd met een skelet van gelamineerde balken, de wanden zijn houtskeletbouw. De vloeren op beide verdiepingen zijn van beton, op de verdieping ligt dat materiaal op een houten ondergrond. Het beton heeft een esthetische functie, zorgt met zijn massa voor comfort en dient ook als geluiddemping.

De nieuwe school, in opdracht van de Stichting De Verre Bergen omvat klaslokalen, een computerlokaal, een kooklokaal, een centrale hal, een gymzaal en bijbehorende nevenruimten. SEARCH architecten ontwierp een uiterlijk dat sterk afwijkt van dat in Amsterdam: de gevel zal hier bestaan uit aluminium plaatmateriaal met daaroverheen verticale latten in een opvallend patroon.

De bouwwijze noemt De Groot Vroomshoop Modulinn, het werd samen met SEARCH architecten ontwikkeld en voor het eerst uitgevoerd bij de school Klein Amsterdam. De bedoeling is om een tijdelijk, demontabel gebouw te leveren met het comfort van een niet-tijdelijk gebouw.

Het is de bedoeling dat de in Rotterdam toegepaste houten modules op termijn zullen worden verplaatst naar een andere locatie.

foto (rendering): SEARCH Architecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer