Ga naar hoofdinhoud

Ook Kopenhagen krijgt een volledig houten wijk

Nabij Kopenhagen wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd, Faeledby, waar alle woningen van hout gebouwd zullen worden. Architectenbureau Henning Larsen won de competitie voor de wijk waar de mensen in harmonie met de natuur zullen leven.

De ambities voor de wijk, met woningen voor gezinnen, studenten en bejaarden, de hoeveelheid woningen vermeldt het architectenbureau niet, zijn hoog. Tussen de nieuwe houten woningen komt een bosachtige begroeiing waar ruimte is voor flora en fauna, de ontwerpers spreken zelfs van herten die er tussen de huizen zullen leven.

De wijk wordt in een open gebied nabij Kopenhagen gerealiseerd en er wordt naar gestreefd het wonen er zo natuur-inclusief mogelijk te laten zijn. Door de wijk de structuur te geven van een traditioneel dorp, met groene wegen, ‘actieve straathoeken’ en een centraal plein, moet het ook de sociale cohesie tussen de bewoners versterken.

Het plan van Henning Larsen werd opgesteld na uitgebreide hearings onder de Kopenhaagse bevolking. Die blijkt massaal voor meer natuur in de stad te zijn. Dat de woningen in hout worden uitgevoerd was een basiseis van de gezamenlijke opdrachtgevers: het stadsontwikkelbedrijf van de gemeente en een stichting voor bejaardenhuisvesting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer