Ga naar hoofdinhoud

Open houten structuur voor gemeenschapshuis in Surrey

Voor de stad Surrey in Brits-Columbia (Canada) ontwierp het bureau HCMA Architecture+Design een futuristisch gemeenschapscentrum. Het gebouw is een verlengstuk van het erbij gelegen bos. Het dak en de gebouwschil bootsen een boomtak na met ruitvormige houten compartimenten als bladeren.

Het centrum ligt tussen twee middelbare scholen in en is een belangrijke ontmoetingsplek voor scholieren en andere inwoners van de stad. HCMA Architecture+Design combineren met The Clayton Community Centre kunst, recreatie en lezen en leren in een bibliotheek. In het omliggende park kunnen bezoekers genieten van het groen.

Het gebouw heeft een open luifel opgebouwd uit houten compartimenten die als een ruitvormig blad over het gebouw gepositioneerd is. Binnen in het gebouw komen deze ruitvormige houten compartimenten overal terug. Zelfs het plafond heeft een open houten houtvormige ‘netstructuur’. De houten structuur van de wanden vormt samen met de houten open structuur van het plafond een soort ‘boomkoepel’ die alle ruimtes van het gebouw omhult en met elkaar verbindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer