Ga naar hoofdinhoud

Open naar het uitzicht

In de buitengebieden rond het Duitse Albstadt, meer specifiek in het idyllische dorpje Margrethausen, vlak bij het plaatselijke klooster, werd dit houten huis gebouwd. Gericht op het uitzicht.

Het huis staat namelijk aan de straat, half tegen een berg, ‘am hang’ zoals de Duitsers zeggen. De straat is aan de noordzijde, aan die kant kan de gevel, die met hout bekleed is, geheel gesloten worden. Aan de zuidkant is er vrij uitzicht over de glooiende weiden en achterliggende bossages. Daar koos architectenbureau Dietrich | Untertrifgaller Architects voor een geheel glazen gevel met daarin een glazen balkon op de verdieping. Aan de westzijde is nog een extra terras gemaakt waar je over zowel het dorp als over de weidevelden uitkijkt.
De opdrachtgever had nadrukkelijk om een modern en duurzaam huis gevraagd. Alle constructieve delen van het huis die niet de grond raken zijn van hout, de ‘sokkel’ van het huis is van beton. Binnen is ook veel superstrakke betimmering te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer