Ga naar hoofdinhoud

Oregon (VS) krijgt ook al een houten universiteitsgebouw

Het lijkt wel alsof ieder nieuw universiteitsgebouw in de Verenigde Staten tegenwoordig van hout gemaakt wordt. Nu maakt de Oregon State University weer plannen bekend voor een duurzaam gebouw van hout.

Het gebouw, dat voorlopig Academic Building 2 gaat heten, komt te staan aan de rand van een onlangs door de universiteit gekochte voormalige puimsteenmijn. Bij het ontwerp, door SRG Partnership, wordt gebruik gemaakt van de aflopende heuvel aan de rand van de mijn, schrijft de Daily Journal of Commerce.

Het gebouw, van grofweg 9000 vierkante meter (50.000 square foot) gaat collegezalen, kantoren en laboratoria omvatten. Bij het ontwerp is niet uitgegaan van een bepaald aantal van deze faciliteiten, maar is er geredeneerd vanuit het gebruik dat de bezoekersgroepen van het gebouw gaan maken, wat tot nieuwe inzichten leidde.

Het gebouw zal grotendeels van gelamineerd hout en kruislaaghout gebouwd worden van hout dat in de onmiddelijke omgeving van de universiteit geoogst en bewerkt wordt. Verder gaan tal van andere maatregelen ervoor zorgen dat het een zeer energiezuinig en duurzaam gebouw wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer