Ga naar hoofdinhoud

Ouders bouwen samen met kinderen aan vakantiepark

Een aantal kinderen en hun ouders uit een kleine vissersgemeenschap namen deel aan een project waarbij zij samen driehoekige vakantiehuisjes bouwden. De huisjes liggen in de Mogan riviervallei van Huzhou in China. Het project is bedacht door architectuurbedrijf Wiki Tech.

Doel van het project, waar het grote Chinese bouw- en ontwikkelingsbedrijf SUNAC bij betrokken is, is het creëren van een samenwerkende en internationaal levende gemeenschap die Wiki World moet heten. Wiki World wil vervolgens mensen via architectuur met de natuur verbinden. (beide initiatieven zijn moeilijk vindbaar op het web). De architecten nodigden 12 gezinnen uit om de driehoekige houten hutten te bouwen.

Het bouwproces vond plaats door middel van groepsonderwijs en samenwerking tussen de kinderen en ouders. Het project volgt de stedelijke agenda van de VN en de duurzame ontwikkelingsdoelen uit habitat III. Doel van het project is om kennis en vaardigheden aan het publiek over te dragen die gebruikt kunnen worden om een duurzame toekomst op te bouwen.

De huisjes bestaan uit een modulair houten systeem dat door verschillende architecten is ontworpen. Het materiaal van de huisjes bestaat  uit geïmporteerd kruislaaghout, gelamineerde spanten, metaal en glas. Het kostte de gemeenschap een maand om het hele vakantiedorp te assembleren.

Eén reactie op “Ouders bouwen samen met kinderen aan vakantiepark

  • Geert van Dijk

    ik vind het prachtige huisjes. zeer doelmatig en efficiënt gebouwd.
    En dan denk ik bij mijzelf… in NL hebben we woningnood, met name onder jongeren.
    En wat zouden jongeren (denk ik) blij zijn als ze, desnoods tijdelijk, in zo’n huisje zouden mogen wonen ipv bij hun ouders thuis… Maarja, dat is misschien wel weer te makkelijk bedacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer