Ga naar hoofdinhoud

Over 5 maanden moet M’DAM er staan

Terwijl de grondwerkzaamheden net beginnen worden de eerste woningen al gemaakt in een fabriek aan de andere kant van het land: deze zomer beschikt Monnickendam over ‘een van de meest circulaire woongebouwen van Nederland’.

Wethouder Jelle Kaars van de gemeente Waterland waar Monnickendam onder valt groef vandaag de eerste symbolische spade voor de fundering van het 62 woonunits grote appartementsgebouw M’DAM dat aan de Pierenbaan gaat verrijzen.


Het gaat om een appartementencomplex van architect/ontwerpbureau Finch Buildings, het gebouw wordt in modules gemaakt in de werkplaats van De Groot Vroomshoop in de gelijknamige plaats in Twente. Vandaar gaat het op transport naar Noord-Holland, waar het door BMB Ontwikkeling uit Limmen gebouwd wordt. De Groot en BMB zijn beide onderdeel van het Volker Wessels-concern.
De woningen volgens het Finch-concept bestaan uit modules van kruislaaghout (clt) die op elkaar gestapeld worden. In het geval van M’DAM krijgen ze deels een houten gevelafwerking, deels een gevel van metselsteen en deels van aluminium.
Het U-vormige gebouw telt 42 koopappartementen en 20 huurappartementen. De 42 appartementen zijn allemaal al verkocht, de kopers bekostigen hun aankoop met reguliere bankhypotheken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer