Ga naar hoofdinhoud

Panoptisch bedrijfspand

In Nijverdal staat sinds kort dit opvallende bedrijfspand van verpakkingsmachinefabrikant Niverplast. Een rond gebouw, geconstrueerd van hout. De kantoren hebben steeds zicht op de werkvloer.

Het nieuwe bedrijfspand ligt vlak bij een bossage, wat het sprookjesachtige van de houten façade, die aan een bepaald Gallisch dorpje doet denken, en de groenbegroeide, Efteling-achtige, puntdaken boven de ingangen nog eens versterkt. Het kantoorgedeelte in het mindden piekt nog eens lichtjes boven het hoofdvolume uit.

Het is een fors gebouw, met 13.031 vierkante meter oppervlak. Niverplast is internationaal actief in de productie van volautomatische verpakkingslijnen voor tal van sectoren. De ronde plattegrond is 100 meter in doorsnede. De constructie bestaat grotendeels uit gelamineerde kolommen en balken. In het midden is een binnenplaats onder een lichtkoepel. Daaromheen zijn in houtskeletbouw twee verdiepingen kantoren en vergaderruimten gerealiseerd. De omringende ruimte is productievloer. Vanuit de kantoren is steeds zichtcontact met zowel de omgeving als met de werkvloer.

Het bedrijfspand werd gerealiseerd door Bouwbedrijf Nieuwenhuis in Rijssen, dat ook het bouwmanagement op zich nam. Het heeft de BREAAM NL- status Het ontwerp is van het ook tot de groep behorende Iso-Construct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer