Ga naar hoofdinhoud

Paviljoen met houten kern in zuidoost

Houtbouw maakt ook in de Bijlmer verschil. Powerhouse Company ontwikkelde een paviljoen met een houten kern in opdracht van EDGE en G&S Vastgoed in samenwerking met de ING-bank. Er komt een restaurant in, als hart van een nieuw te ontwikkelen ‘hub’, Cumulus Park.

Cumulus Park is een gebied in Amsterdam Zuidoost (voor mensen van buiten de ring: de Bijlmer) waar de gemeente Amsterdam, samen met een aantal instellingen en bedrijven, een gebied voor innovaties wil realiseren.

Als een van de eerste initiatieven is nu een ‘culinair paviljoen’ onder de naam The Traveller gerealiseerd, die de social ‘hub’ van het gebied moet worden. Opvallend aan het nieuwe paviljoen is het vele houtgebruik. Niet alleen is het organisch aandoende dak aan de onderzijde betimmerd met houten gevelbekleding, ook het gebouw zelf is grotendeels van hout. De kern is uit kruislaaghout opgetrokken, daaromheen, grotendeels losstaand van de kern is een gevel van glas en staal gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen door Powerhouse Company (met name door oprichter Nanne de Ru en bureaupartner Stijn Kemper) en gebouwd door G&S Vastgoed. Ontwikkelaar EDGE is bij veel houtbouwprojecten in binnen-en buitenland betrokken, vooral in de zakelijke markt.

Interieurarchitect Studio BvanB paste veel ook hout toe in het interieur. Het restaurant zal worden uitgebaat door dezelfde exploitant die al een zekere naam maakte met de Amsterdamse restaurants Visaandeschelde en The Roast Room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer